Sari la conținut
Gândaci, 6 pași pentru a scăpa de insecte în gazon și grădină

Gândaci, 6 pași pentru a scăpa de insectele din gazon și grădină

Gândaci, 6 pași pentru a scăpa de insectele din gazon și grădină. Scapă de problemele cauzate de aceste viețuitoare pentru o vară fără grji. Unele insecte și alți dăunători mici pot provoca mari probleme atunci când vă atacă plantele. Iată cea mai bună abordare pentru a face față acestora în articolul de blog de astăzi.

Când vedeți gandaci pe plantele dvs., este tentant să alegeți variantele de răspuns „strivește/spray în primul rând, pune întrebări mai târziu”. Dar insectele pot fi prietenii sau dușmanii noștri din grădină. Când achiziționați produse de la Florărie Craiova este indicat să vă asigurați că florile și aranjamentele florale nu vor avea de suferit de pe urma unor astfel de prădători.

În acest sens, este important să vă dați seama mai întâi cu ce aveți de-a face înainte de a acționa.

Respectivii gândaci sunt inofensivi sau chiar vă dăunează plantelor? Se dovedește că aveți gândaci „răi” de care doriți să scăpați? Cea mai bună metodă pentru a vă da seama ce să faceți se numește Integrated Pest Management (IPM).

IPM se bazează pe instrumente culturale, fizice, biologice și chimice, utilizate într-un mod care vizează cele mai puțin toxice opțiuni necesare în a rezolva problema. Iată cum să puneți în practică această abordare.

Cum scapi grădina de gândaci

Puteți utiliza IPM pentru a elimina gândaci de pe oricare dintre plantele cu flori, copaci, arbuști și legume. Doar urmați acești pași cu fiecare tip de gândac de grădină pe care îl întâlniți. Luați toate etapele în ordine până când ajungeți la nivelul de control eficient pentru rezolvarea problemei.

1. Decideți nivelul acceptabil de dăunători

Care este nivelul acceptabil de afide sau gândaci japonezi din grădina dvs., de exemplu? Unii oameni nu pot accepta niciunul, în timp ce alții tolerează un număr mic din ei, deoarece vor face daune mici.

O infestare puternică ce determină în mod clar o plantă să sufere poate justifica acțiunea. Totuși, dacă planta pare neafectată în afară de daunele estetice, unii grădinari preferă să lase natura să-și urmeze cursul firesc.

2. Practică prevenirea cu acești gândaci

Rotația culturilor și atragerea insectelor benefice sau a altor prădători sunt câteva strategii de control cultural (de exemplu, cum și ce crești). Aceasta poate ajuta la minimizarea problemelor cu toți acești dăunătorilor.

Dacă aveți o invazie de omizi verzi mici, de exemplu, poate doriți să evitați cultivarea anumitor plante. Putem include aici broccoli, varza, conopida pentru un sezon. În acest mod acea populație de insecte și gândaci va muri de foame.

Pentru a ține lăcustele la distanță, plantați gălbenele, calendula sau floarea-soarelui în apropiere pentru a atrage muște care atacă lăcustele.

3. Fiți atenți la dăunători

Cercetați-vă grădina cel puțin o dată pe săptămână. Pe lângă căutarea unor generalități care apar în mod obișnuit în grădini, cum ar fi afidele și gândacii japonezi, aveți grijă la dăunătorii mai specializați.

Ne referim aici la cei despre care știți că tind să apară în fiecare an, cum ar fi gândacii de castraveți din grădina de legume sau insectele de trandafiri. Cu cât prindeți problema mai repede, cu atât va fi mai ușor să o rezolvați fără prea mari bătăi de cap.

4. Intrați în acțiune atunci când este cazul

Pentru dăunătorii mai mici, cu corp moale, cum ar fi afidele, un jet puternic de apă din furtunul de grădină vă poate scăpa de problemă destul de repede. Dacă găsiți dăunători mai mari, cum ar fi gândacii japonezi sau viermii de roșii, îi puteți îndepărta de pe plante într-o găleată cu apă și săpun.

Purtați mănuși pentru a minimiza factorul de repulsie dacă aveți probleme cu manevrarea acestor gândaci. Vă confruntați cu dăunători care creează o problemă localizată cum ar fi omizile ce-și fac cuiburi mari care arată ca niște pânze în frunzele copacilor și în arbuști?

Puteți tăia ramurile unde se manifestă infestarea pentru a rezolva problema.

5. Războiul biologic împotriva unor gândaci

Controalele biologice pot lua o varietate de forme dar, în general, orice creatură vie care are un efect letal asupra dăunătorilor este un joc corect. Simfitele, de exemplu, pot fi combătute cu ajutorul unor substanțe chimice naturale produse de bacterii din sol.

Soluția se dovedește toxică pentru insecte, dar nu și pentru oameni sau animalele de companie. În mod similar, larvele din peluza dvs. pot fi controlate cu spori lăptoși. Vorbim despre o ciupercă naturală care vizează respectivele larve.

Puteți folosi, de asemenea, prădători cunoscuți și ca „gândaci buni” împotriva unor insecte enervante. Putem include în această listă cunoscutele buburuze dar și neuropterele, cele două insecte fiind „campioane” la consumul de afide.

6. Aplicați controale chimice

Când nimic altceva nu funcționează și doriți să scăpați de insectele de pe plantele dvs., puteți încerca un pesticid. Există o mare varietate de produse din care puteți alege. Unele dintre acestea sunt organice (fabricate din surse naturale), iar altele conțin substanțe chimice sintetice.

Unele sunt cu spectru larg, ceea ce înseamnă că vor ucide aproape orice insectă, iar altele sunt selective. În acest sens, vor ucide doar un anumit tip de insectă, cum ar fi omizile. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, verificați eticheta produsului achiziționat.

E important să vă asigurați că pesticidul este de fapt pentru îndepărtarea insectei pe care doriți să o controlați. De asemenea, trebuie să acordați o atenție deosebită și oricăror avertismente. Putem include aici pericolele pentru polenizatori, animale de companie și oameni.

Concluzie

De obicei, o combinație de măsuri de control vă va oferi cele mai bune rezultate. De exemplu, puteți scăpa de gândaci de dovleac protejând respectivele plantele cu o barieră fizică. Ne gândim acum la o învelitoare care să țină la distanță orice dăunător nedorit.

O altă variantă este pur și simplu să îndepărtați cu mâna gândacii sau insectele de pe plante. Nu în cele din urmă, puteți planta gălbenele, calendule, floarea-soarelui, margarete sau mărar pentru a atrage prădători eficienți de insecte.

În cele din urmă, amintiți-vă că majoritatea insectelor pe care le vedeți în grădina dvs. nu vor produce o cantitate imensă de daune. În aceste condiții, tolerarea lor se dovedește adesea a fi cea mai ușoară variantă.

Sunteți în căutarea de servicii SEO și link building? Căutați oferte link building pentru piața din România și nu numai? Intrați în contact cu această agenție specializată în articole și documentații SEO. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp!

Înapoi sus