Gândaci, 6 pași pentru a scăpa de insectele din gazon și grădină. Scapă de problemele…

Optimizare SEO, top 10 cele mai comune probleme de evitat în 2020
Optimizare SEO, top 10 cele mai comune probleme de evitat în 2020. Unele dintre aceste probleme îți pot dăuna SEO, altele sunt mai mult niște memento-uri.
Optimizare SEO, evitați cele mai comune zece greșeli
Unele dintre aceste probleme pot dăuna pentru optimizare SEO. Altele sunt mai mult niște memento-uri. Trebuie să aveți grijă de website-ul dvs.
Articol de pe blog este destinat tuturor celor care preferă să învețe din greșelile altora.
1. Imagini fără alt text
Care este cea mai frecventă problemă de optimizare SEO detectată de un audit SEO? Eticheta alt text care lipsește. Deci, de ce este o problemă?
Google este foarte priceput să înțeleagă conținutul în format text al unei pagini. E totuși o provocare pentru a analiza imaginile.
Alt text (text alternativ) este un element HTML. A fost conceput pentru a explica semnificația imaginilor pentru roboții de căutare. De asemenea, le fac mai accesibile utilizatorilor.
În 2018, căutarea Google Images a fost al doilea cel mai mare canal de căutare. S-a situat chiar în spatele clasicului SERP Google. De fapt, alt text-ul este unul dintre elementele principale de optimizare a unui fișier de imagine.
Este biletul dvs. pentru a vă asocia imaginile cu cuvintele cheie adecvate. Acest lucru este important în special pentru website-urile de comerț electronic. Fiecare articol oferit este ilustrat cu o imagine.
Alt text-ul ajută motoarele de căutare să înțeleagă și să plaseze mai bine imaginile.
Eticheta este, de asemenea, utilă atunci când poza nu se încarcă din anumite motive. Ajută și persoanele cu defecte de vedere care au probleme să perceapă informații vizuale.
Atunci, de ce atât de multe website-uri au probleme cu lipsa alt text-ului? Pentru că necesită timp și efort suplimentar.
Majoritatea proprietarilor de website-uri trec cu vederea această problemă. O mulțime de CMS-uri nu oferă opțiunea de a adăuga alt text în mod implicit. În astfel de cazuri, trebuie să adăugați manual eticheta la codul HTML al paginilor dvs.
2. Subtitlurile pot face diferența într-un text ușor de citit
Google susține că nici măcar subtitlul H1 nu este atât de critic pentru optimizare SEO. Subtitlurile sunt încă foarte apreciate de utilizatori. Ajută să „scaneze” conținutul și să îmbunătățească experiența cititorului.
Subtitlurile H1 ajută atât motoarele de căutare, cât și utilizatorii să înțeleagă despre ce este vorba în pagină. Între timp, subtitlul H2 ajută la structurarea conținutului paginii. Facilitează „scanarea” paginii în câteva secunde.
Articolele de pe blog sau paginile de destinație vor necesita subtitluri H1 și H2.
Acordați atenție duplicatelor subtitlurilor H1. Pot crea confuzie motoarelor de căutare. De asemenea, pot face ca paginile să concureze pentru același cuvânt cheie.
Subtitlurile cu optimizare SEO corectă ajută Google să extragă informații din pagina dvs.
Așadar, ce faceți atunci când vedeți probleme de subtitluri pe website-ul dvs.? Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vedeți despre ce pagină e vorba.
Dacă este o pagină de țintă în strategia SEO, atunci trebuie să luați „măsuri de siguranță”. Trebuie să vă mențineți subtitlurile impecabile. Fără subtitluri lipsă, fără duplicate și optimizare SEO corespunzătoare.
3. Pagini cu un număr scăzut de cuvinte dăunează la optimizare SEO
Există diferite tipuri de website-uri. De exemplu, website-urile cu galerii nu vor avea mult conținut text în majoritatea paginilor. Cel mult o descriere pentru fiecare imagine.
Cu toate acestea, 64% dintre website-uri nu sunt cu galerii de imagini. Acest lucru însemnă că majoritatea acestor website-uri au pagini goale (sau aproape goale).
De ce ai avea nevoie de o pagină care să nu conțină nimic? Conținutul dvs. principal este format din fișiere multimedia? Ele încă au nevoie de text pentru a le însoți. Doar așa motoarele de căutare vor înțelege mai bine despre ce este vorba.
Aveți pagini cu un număr scăzut de cuvinte? Verificați dacă mai aveți nevoie de ele. Și dacă o faceți, extindeți-le conținutul pentru a obține un clasament mai ridicat.
4. Descrieri meta lipsă sau incomplete
Google spune că folosește descrierile meta pentru fragmente. Totuși, nu utilizează eticheta descrierii meta în clasament.
Ar trebui să o uităm atunci? Nu! Trebuie să ne concentrăm pe Google care folosește „descrierea meta pentru fragmente”.
Este utilizat în mare parte pentru fragmentele din SERP Google. Descrierea meta afectează CTR-ul link-urilor noastre prezentate în rezultatele căutării.
Dacă se realizează o optimizare SEO corectă, principalele cuvinte cheie vor fi evidențiate în descriere. Semnalează utilizatorului că aceasta este pagina pe care o caută.
Utilizarea de plugin-uri vă ajută să vă amintiți să adăugați o descriere meta la paginile promovate. Pentru website-urile WordPress puteți utiliza plugin-ul Yoast.
Include un editor de fragmente în panoul de administrare. Puteți verifica dacă lungimea descrierii dvs. este bună sau nu. Asigurați-vă că include și cuvântul cheie țintă.
5. Pagini fără link-uri interne
Link-urile interne îndeplinesc trei obiective importante:
- permit utilizatorilor să navigheze pe website. Nu există legături interne către pagină? Nicio șansă ca utilizatorii să o găsească;
- ajută la structurarea ierarhiei de conținut a website-ului. Prin conducerea utilizatorilor, se leagă link-ul de la o pagină la alta. Îi îndrumați să urmeze calea de conversie predefinită;
- ajută la distribuirea rezultatelor de link-uri pe website.
O pagină fără legături e justificată pentru o pagină de destinație a unei campanii de la unele companii SEO. De exemplu, promoționale, de Black Friday sau de Crăciun. Astfel de pagini există doar în perioada acelei campanii.
Oamenii pot găsi pagina de destinație urmând link-ul postat pe rețelele de socializare. Astfel, nu sunt necesare link-uri care să le ducă din alte pagini ale website-ului.
În afară de asta, este pur și simplu greșit să aveți pagini izolate din perspectiva de optimizare SEO. Motoarele de căutare nu le vor găsi în timp ce scanează website-ul dvs. Utilizatorii nu vor ajunge acolo când navighează pe website-ul dvs.
Întrebarea este: de ce ar trebui să aveți o pagină ca asta?
Auditul identifică paginile izolate de pe website-ul dvs.? Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să decideți dacă pagina este valoroasă.
Dacă da, revizuiți structura website-ului. Descoperiți cea mai bună modalitate de a crea link-uri către această pagină. Fie din alte secțiuni, fie din alte pagini ale website-ului.
Ce înseamnă „cel mai bun mod”? Modul în care utilizatorii și motoarele de căutare ajung pe pagină fără a depune un efort suplimentar.
Dacă nu are rost să aveți acea pagină, mai bine ștergeți-o cu totul.
6. Legături externe cu statut 4xx
În cele mai multe cazuri, o legătură 4xx e o legătură care duce la o pagină cu o eroare 404. Asta înseamnă că este o legătură ruptă.
Acest lucru se întâmplă, de obicei, atunci când website-ul de destinație elimină pagina legată. Sau își schimbă adresa URL fără a redirecționa utilizatorii către cea nouă.
Drept urmare, aveți un link care duce la nicăieri, ceea ce e ridicol de enervant pentru utilizatori. Nici Google nu va aprecia că ați trimis utilizatori către pagini „moarte”.
Aveți o mulțime de link-uri scăpate de sub control? Este un semnal către motoarele de căutare că aveți un conținut depășit.
Dacă nu monitorizați starea link-ului de ieșire, nu veți observa o legătură „moartă”. Cel mai bun lucru de făcut este să executați în mod regulat un audit SEO.
Puteți alege cât de des doriți să obțineți automat rapoarte de audit. Vă va ajuta să detectați link-urile rupte, înainte ca utilizatorii să înceapă să se plângă. Și ultimul pas: eliminați link-ul sau schimbați-l.
7. Pagini cu răspuns 4xx
În cele mai multe cazuri, un răspuns 4xx apare pentru o eroare 404. Având pagini cu eroarea 404 nu este atât de groaznic în sine. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă de fiecare link intern către astfel de pagini.
Conectarea la pagini „moarte” din website este mult mai rea decât la legături de ieșire rupte. Trebuie să ștergeți link-urile către pagini cu eroare 404 sau să setați o redirecționare 301.
Așa cum am menționat mai sus, o pagină 404 nu dăunează direct pentru optimizare SEO. Este vorba doar despre link-uri și confortul utilizatorului.
Vreți să reduceți frustrarea utilizatorului, ca urmare a faptului că au văzut o pagină de eroare? Ar trebui să faceți ca paginile 404 să pară drăguțe!
Există multe servicii SEO de proiectare pentru a face acest lucru, eliberați-vă imaginația!
8. Folosirea frame-urilor în optimizare SEO
Problema este că majoritatea proprietarilor de website-uri nici măcar nu știu ce este un frame. Chiar dacă 38 din 100 de website-uri au așa ceva.
Frame-ul este un element HTML care vă permite să afișați conținutul altor website-uri pe propria pagină web. Cu alte cuvinte, încorporează o pagină în altă pagină.
Scopul principal este de a utiliza o componentă a conținutului altor website-uri web fără a o dubla. De exemplu, atunci când încorporați un videoclip YouTube sau o postare de pe Twitter.
SlideShare folosește iframe pentru prezentări. Și Gmail folosește eticheta iframe pentru multe lucruri. De exemplu, pentru a încorpora chat-uri Hangout. În plus, cu frame-uri, putem insera instrumente pentru analiza utilizatorilor.
De exemplu, Google Tag Manager sau hărți dinamice în paginile noastre.
Principalul aspect negativ al iframe este că nu le puteți controla. Nici modul în care funcționează conținutul și nici zona de securitate. CSS-ul paginii nu se aplică unui conținut în cadrul iframe.
Riscurile unei asemenea măsuri pentru optimizare SEO
Încorporați conținutul unui website rău intenționat? Puteți pune în pericol nu numai o pagină particulară, ci întregul website.
În plus, a avea o etichetă frame înseamnă a avea mai multe URL-uri pe aceeași pagină. Poate fi confuz pentru motoarele de căutare. Google a declarat că nu garantează că asociază conținut frame cu pagina care conține cadrul.
În cele din urmă, frame-ul este îngrozitor pentru experiența utilizatorului. Aspectul și stilul acestor elemente nu este reglabil. Majoritatea arată incomod pe pagină. În plus, conținutul frame nu este flexibil pentru utilizatori.
Nu își pot schimba dimensiunile și trebuie să interacționeze într-o zonă mică de pe pagină. De asemenea, este greu de adaptat pentru utilizatorii de telefonie mobilă. O asemenea situație nu mai este tolerată de motoarele de căutare.
Dacă auditul a găsit frame-uri pe website-ul dvs., nu vă panicați. Verificați dacă etichetele încorporează adrese URL sigure și dacă arată decent pe pagina dvs. În viitor, încercați să evitați utilizarea frame-urilor.
Includeți-le numai dacă nu există nicio altă opțiune.
9. Nicio redirecționare de la versiunea HTTP către HTTPS pentru optimizare SEO
Google a anunțat HTTPS ca fiind un semnal de clasare iar website-urile s-au mutat la protocolul securizat. Trecerea a fost utilă pentru website-urile ce stochează și tratează informații sensibile.
De exemplu, datele cu caracter personal ale utilizatorului, detaliile cărților de credit etc. Apoi, Google a început să marcheze website-urile HTTP drept nesigure. Asta a împins tot mai multe website-uri să treacă la versiunea sigură.
Statisticile arată că o treime din website-uri au probleme de redirecționare a utilizatorilor. De la HTTP la HTTPS. De ce este asta o problemă?
Dacă nu setați o redirecționare corectă, nu veți obține impulsul promis de motoarele de căutare. În plus, există șansa ca paginile dvs. să își piardă pozițiile de clasament în SERP.
Găsiți toate paginile HTTP pe care ați uitat să le redirecționați către HTTPS. Google recomandă cu tărie să folosiți redirecționări 301. Planurile de migrare vor fi mai clare pentru motorul de căutare.
Astfel, totul e la fel în versiunea dvs. sigură, ca cea de pe HTTP. Aveți același conținut și nu identificați aceleași pagini. De asemenea, setați aceleași reguli în fișier robots.txt pentru ambele versiuni.
Aceasta este ceea ce Google numește o migrare curată.
10. Sitemap-ul XML lipsește
Sitemap-ul XML este un fișier cu o listă a adreselor URL a unui website. Cuprinde și informații despre modul în care acestea sunt legate între ele. Ajută motoarele de căutare să localizeze fiecare pagină pe website-ul dvs.
Chiar și cele izolate sau cele fără link-uri de pe alte website-uri.
Tehnic, nu aveți nevoie de sitemap XML pentru ca paginile să fie indexate. Motoarele de căutare scanează website-ul dvs. link cu link. Dar există întotdeauna un „dar”.
În primul rând, sunteți sigur că paginile dvs. sunt conectate corect? Google va putea găsi toate paginile scanând link după link?
Ei bine, sitemap-ul XML e o modalitate de a introduce toate paginile în motoarele de căutare. Website-ul dvs. este un portal de e-commerce de un milion de pagini? Acesta devine o carte deschisă pentru Google dacă are o hartă.
Website-ul dvs. este plin de conținut media (imagini, videoclipuri) pe care doriți să le indexați? Adăugându-le în sitemap-ul dvs. XML se va grăbi procesul.
Concluzie
La ce ajută folosirea instrumentului de audit al website-ului? E ca și cum ați face o verificare regulată atunci când observați probleme minore de sănătate. Vreți să o împiedicați să se dezvolte în ceva mai periculos.
Unele probleme necesită reacții imediate, altele pot avea un efect întârziat. Cea mai mare greșeală este întotdeauna cea despre care nu știți.
Vă sfătuim să dezvoltați obiceiul de a verifica starea tehnică a website-ului dvs. Asigurați-vă că micile greșeli nu vă vor dăuna eforturilor de optimizare SEO pe termen lung.