Sari la conținut
Instruire, cum puteți să vă îmbunătățiți afacerea din propria cafenea

Instruire, cum puteți să vă îmbunătățiți afacerea din propria cafenea

Instruire, cum puteți să vă îmbunătățiți afacerea din propria cafenea. Fiecare companie ar dori să obțină profit și o eficiență cât mai mare.

De asemenea, fiecare angajat vrea să se simtă împlinit de munca lui. Dar acest lucru nu se întâmplă prin noroc. Este rezultatul muncii grele, al deciziilor strategice de afaceri și al unei bune pregătiri. Bine, poate și puțin noroc.

În acest articol puteți afla care este cea mai bună modalitate de instruire. Există trei lucruri pe care ar trebui să le aibă fiecare program. De asemenea, și nevoi specifice de instruire pentru barista, producătorii și proprietarii de cafenele.

Sfaturi cheie în programul de instruire al angajaților

Când oamenii lucrează, vor mai mult decât doar nevoile lor de bază. Salariile, asigurările de sănătate și vacanțele sunt importante, într-adevăr. Dar la fel și împlinirea și dezvoltarea profesională.

Angajații au o idee despre ce doresc să fie în viață și vor fi motivați să facă pașii necesari.

Doriți să vă ocupați mai mult de angajații dvs. pentru a le oferi un plus de valoare? Încercați să găsiți timpul necesar pentru toată pregătirea, administrarea și munca pe care o desfășurați?

Puteți să vă faceți timp suplimentar și să creșteți productivitatea și fericirea muncii. Folosiți unele dintre cele mai bune programe de mentorat. Asigurați-vă că veți consulta și alte opțiuni disponibile!

În același timp, fiecare minut este valoros pentru un personal ocupat. Înseamnă că aveți nevoie de instruire vizibil eficientă și imediat aplicabilă.

Educația trebuie să fie ceva care să sprijine această împlinire. Astfel, asigurați-vă că angajații nu își pierd timpul când accesează un program de instruire. Este un aspect care trebuie luat în considerare.

Proprietarii de cafenele trebuie să fie sinceri în legătură cu afacerea lor

Companiile ar trebui să fie sincere despre starea lor actuală. Apoi, pot afla despre ce au nevoie pentru a reduce decalajul dintre obiectivul lor și realitate.

Acest lucru va asigura că programul de formare este valoros. Rezultatele detaliate și măsurabile vor face această valoare și mai evidentă.

Educația, în etapa în care suntem adulți care lucrează, trebuie să fie imediat aplicabilă și valoroasă. Aceasta este filozofia de care s-ar putea să aveți nevoie.

Trebuie să vedeți ce au nevoie să învețe oamenii. Găsiți experți și specialiști care să ajute la proiectarea unui program care să fie interesant și foarte practic. Astfel, oamenii vor putea reveni imediat la muncă și să înceapă să aplice ce au învățat.

Dar ce pregătire ar trebui să primească producătorii, angajații și proprietarii de cafenele? I-am cerut unui specialist în domeniu să ne ofere mai multe detalii.

1. Programe de formare pentru producători

Programele de instruire pentru producători ar trebui să se concentreze pe maximizarea calității și a profiturilor. Și esențial pentru aceștia este înțelegerea lanțului de aprovizionare, în ansamblu.

De exemplu, producătorii trebuie să înțeleagă ce gust are cafeaua pe care o produc. Aceasta înseamnă programe de cupping, degustare și preparare. Acestea le vor permite să-și analizeze produsul la fel cum fac cumpărătorii lor.

Producătorii vor putea lua decizii bazate pe aceste aspecte.

Fermierii trebuie să știe ce factori sunt importanți să fie luați în considerare pentr o ceașcă bună de cafea. În acest mod, le poate da mai multă motivație, fiind un instrument excelent de luare a deciziilor.

O altă recomandare este ca producătorii să fie la curent cu ce se întâmplă în alte țări. Inclusiv cu privire la noi tehnici agricole aplicate în acele zone. Acest lucru va oferi informații valoroase asupra agriculturii din propria țară.

Nu trebuie uitat nici faptul că acele condiții de la ferme sunt diferite de cele dintr-un laborator. Este important ca instruirea să reflecte acest lucru.

Există specialiști care proiectează programe de instruire pentru producători și îi învață în fermele lor. Acest lucru oferă adesea provocări sub formă de echipamente și apă curată. Pe de altă parte, înseamnă că formarea lor va fi mai aplicabilă.

2. Programe de instruire pentru angajații din cafenele

Specialiștii subliniază necesitatea ca formarea angajaților să fie științifică, logică și organizată. În experiența lor, cea mai bună alegere este instruirea formală concepută pentru a satisface nevoile specifice.

Este mult mai eficientă decât învățarea ad-hoc.

Poate că vă întrebați pe ce domenii ar trebui să se concentreze un barista. Pe aspectul unor pahare carton sau pe cantitatea de palete necesare într-un weekend?

Specialistul subliniază că puțini barista dețin cafeneaua în care lucrează. Astfel, afacerea trebuie să ia în considerare ce abilități sunt prioritare pentru cafenea, nu pentru barista.

Cu toate acestea, există abilități de bază pe care toți barista ar trebui să le cunoască. Și, mai mult decât atât, formarea în acest sens va fi imediat aplicabilă.

De la reducerea deșeurilor, la abilitățile de servicii pentru clienți. Nu trebuie uitată nici pregătirea echipamentelor. Personalul și companiile deopotrivă vor vedea imediat impactul acestor modificări.

3. Programe de instruire pentru proprietarii de cafenele

În ceea ce îi privește pe proprietarii de cafenele, situația este puțin diferită față de celelalte categorii. Pregătirea unui leadership și dezvoltarea talentelor poate fi extrem de utilă.

Să nu uităm de faptul că angajații sunt cei care creează cultura unei companii. Proprietarii de afaceri ar trebui să fie conștienți de nevoile și potențialul personalului lor.

O afacere este ca o operă de artă în continuă dezvoltare. Depinde de proprietarul afacerii să vadă această imagine pe care o creează. Aceștia pot să se dea un pas înapoi și să realizeze obiectiv eventualele modificări.

În acest mod își pot menține compania acolo unde doresc să fie.

Proprietarii de asemenea afaceri ar trebui să se concentreze mai mult și pe opinia clientului. În acest domeniu lumea e tentată să vorbească prea mult despre ei înșiși. Trebuie să vorbiți mai mult cu și despre nevoile consumatorilor.

Este important ca proprietarii de afaceri să știe cum să facă teste pe produse.

Concluzie

Instruirea nu e ușoară, dar știm cu toții cât de importantă e. Când oamenii simt că primesc o dezvoltare profesională, devin împliniți prin munca lor.

Aceasta este una dintre cheile spre a avea angajați fericiți și motivați în propria cafenea. În același timp, realizează o muncă de mai bună calitate și iau decizii mai informate. În acest mod, ajută afacerea să realizeze profituri mai mari.

Așa că nu uitați: analizați-vă nevoile și alegeți programe de formare cu valoare vizibilă. Nu în ultimul rând, acordați o atenție deosebită aplicabilității imediate a acestor cunoștințe.

Înapoi sus