Ochelari, cum poți descoperi dimensiunile necesare pentru tine

Ochelari, cum poți descoperi dimensiunile necesare pentru tine. Nu ești sigur care sunt măsurătorile ochelarilor tăi sau cum să le găsești?

Continuă să citești acest articol de blog și vei găsi toate informațiile de care ai nevoie! Cu cât se potrivesc mai bine cadrele, cu atât îți măgulești mai bine fața.

Ia în considerare căutarea ochelarilor tăi așa cum faci pentru o pereche de pantofi. Mai întâi, trebuie să vă cunoașteți mărimea.

De la lățimea lentilelor până la lățimea podului, fiecare dintre caracteristicile ochelarilor tăi joacă un rol important în determinarea dimensiunii potrivite. Pentru a găsi o pereche care se potrivește perfect, iată un ghid care te va ajuta să găsești ochelari de vedere perfecți.

Înțelegerea măsurătorilor unor ochelari

Dimensiunea cadrului include trei figuri cheie, toate fiind măsurate în milimetri (mm). De obicei, producătorul cadrului tipărește numerele pe interiorul brațelor ochelarilor. Uneori le vor tipări pe pod.

 • lățimea lentilelor: între 31-60mm;
 • lățimea podului: între 12-31mm;
 • lungimea brațului: între 115-155 mm.

Majoritatea femeilor adulte ar găsi brațele potrivite între 135-140mm. Între timp majoritatea bărbaților adulți ar găsi brațele potrivite între 140-145mm. Aceste cifre variază în funcție de forma și dimensiunea feței.

Cum să vă măsurați ochelarii

Cel mai ușor este să găsești o pereche de ochelari ce ți se potrivesc deja. Indiferent dacă este perechea ta actuală sau o pereche de ochelari de soare, și să obții dimensiunea de acolo.

Dacă nu ești familiarizat cu procesul, iată cum să măsori ochelarii.

1. Observă datele înscrise pe brațul ochelarilor

Uită-te în interiorul brațului ochelarilor și verifică numerele indicate. De obicei, le poți găsi în partea stângă, deși unele pot fi afișate în zona pentru ureche sau la podul nasului.

De obicei, se vor vedea trei rânduri de cifre:

 1. primul rând reprezintă lățimea obiectivului;
 2. al doilea rând reprezintă lățimea podului;
 3. al treilea rând măsoară lungimea brațelor ochelarilor.

2. Utilizați măsurători dintr-o pereche de ochelari sau ochelari de soare

Dacă nu observi o serie clară de date de-a lungul brațului interior, poți măsura singur perechea actuală de ochelari.

A. Măsoară orizontal lățimea cadrului interior

Pune marginea riglei deasupra cadrului și măsoară de la balamaua stângă la balamaua dreaptă. Sfaturi utile:

 • lățimea cadrelor este asemănătoare cu lățimea pantofilor. Aceasta nu este o alegere de modă, este o chestiune de a obține potrivirea corectă. Câteva reguli de potrivire a lățimii cadrului:
 1. ar trebui să existe un spațiu între brațul ochelarilor și tâmplă, dar ar trebui să fie un spațiu foarte mic;
 2. când zâmbești, ochelarii ar trebui să rămână în continuare pe nas, nu să fie loviți de obraji.

B. Măsoară lungimea brațelor de la ochelari

Poziționează rigla la balama și măsoară drept până la capătul cel mai îndepărtat al brațului. Sfaturi utile:

 • dimensiunile cadrelor nu trebuie, de obicei, să fie exacte. Diferențele de câțiva milimetri, fie în lățime, fie în lungime, ar trebui să se potrivească. Balamalele permit flexibilitate și durabilitate pentru ochelari;
 • faci o mare schimbare de stil, de exemplu trecând de la un cadru dreptunghiular lat la ceva rotund? Este posibil ca lățimea obiectivului din perechea rotundă să fie considerabil mai mică decât ceea ce porți în prezent;
 • dacă ai purtat un cadru din plastic fără pernițe și se potrivește bine, încearcă să potrivești exact dimensiunea podului dacă noul cadru va fi tot din plastic. Dacă alegi cadrul metalic te poți abate de la dimensiunea curentă a podului cu 2-3 mm.

Cât măsoară podul perechii mele de ochelari?

Măsurătorile ochelarilor nu sunt complete fără măsurarea podului. Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă oamenii atunci când cumpără ochelari online este găsirea potrivirii perfecte a podului.

O punte prea strânsă poate ciupi nasul și poate face cadrele să stea prea sus pe față. Pe de altă parte, un pod prea lat continuă să alunece de pe nas toată ziua (enervant!). Aici găsești răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de măsurarea podului nasului și a ochelarilor.

Ce înseamnă măsurarea podului?

Măsurarea podului este distanța interioară dintre o lentilă și cealaltă. Vorbim despre partea cadrului ce se află chiar deasupra (sau pe) nasul tău.

Acetat vs metal: care oferă o potrivire mai simplă a punții?

În general, obținerea măsurii corecte a podului este mult mai importantă atunci când vine vorba de cadre din acetat decât în cazul unor ochelari metalici.

Dacă preferi metalul, îți este ușor! Podurile cadrelor metalice vin adesea cu pernițe reglabile pentru nas. Acestea pot fi strânse sau slăbite pentru a se potrivi dimensiunii nasului.

Pot folosi perechea mea actuală de ochelari pentru a găsi valoarea podului?

Da! Dacă porți în prezent rame de acetat, valorile podului ar trebui să fie imprimate pe ochelari. De obicei, poți găsi acest număr fie de-a lungul brațului, fie de podul propriu-zis.

În mod tradițional, numărul din mijloc corespunde punții și variază între 16-21 mm pe majoritatea ochelarilor. Dacă respectivele cadre se potrivesc bine, acest număr va funcționa pentru tine, peste tot.

Nu găsești datele sau cumperi ochelari pentru prima dată?

Uită-te în oglindă pentru a vedea de unde începe podul și cât de larg sau de îngust este nasul tău. Dacă podul este jos (la nivel sau sub pupile), dimensiunea podului va fi între 16-18 mm. Dacă podul este sus (peste pupile) sau dacă este mai larg decât media, o să ai nevoie de un număr mai mare (între 19-21 mm).

Poziția podului nasului este la fel de importantă ca dimensiunea

De asemenea, este important să te uiți la poziția podului pe cadru. Dacă ai un pod înalt, cadrele cu pod mai aproape de linia sprâncenelor sunt grozave! Dacă ai un pod jos, cadrele curbate sau un pod inferior ar fi o alegere mai bună.

Cum influențează grosimea cadrului măsurarea podului?

Măsurarea podului se realizează din interiorul cadrului. Un cadru cu margini groase, cu aceeași dimensiune de pod ca un cadru foarte subțire, nu se va potrivi la fel. Ar putea fi prea mic.

De exemplu, podul are 17 mm și cauți un cadru gros cu un pod de 19 mm. Probabil că acesta va avea o dimensiune potrivită deoarece ia în considerare grosimea suplimentară.

Căutați ochelari după mărime pe Medical Optic

Cu ajutorul filtrului de dimensiuni la îndemână poți viza cadre ce se potrivesc mărimii tale. Poți comanda ochelari de vedere și ochelari de soare online cu propria măsurătoare:

 • puntea este mică: intervalul 14-16mm;
 • puntea este medie: intervalul 17-19 mm;
 • puntea este mare: intervalul 20-23mm.

Ești gata să îți găsești următoarea pereche de ochelari?

Acum, că ai aflat puțin mai multe despre cum să îți măsori ochelarii, ai toate informațiile necesare pentru a începe să comanzi ochelari online. Cumpărarea de ochelari online îți oferă o gamă mai bună de stiluri și prețuri.

Vrei să comanzi ochelari de vedere online? Medical Optic te poate ajuta! Ai nevoie de cea mai recentă prescripție de ochelari. La Medical Optic este cel mai simplu…deoarece totul e online!

Te întrebi cum se poate achiziționa așa de simplu un produs online? Ai nevoie de servicii SEO, campanii de link building și strategii eficiente de marketing.

Dacă și afacerea ta are nevoie de oferte link building, nu mai ezita! Intră chiar azi în contact cu noi! Te vom ajuta să crești vizibilitatea în mediul online.