Sari la conținut
Struguri bio, cum se pot transforma sâmburii în făină sau ulei?

Struguri bio, cum se pot transforma sâmburii în făină sau ulei?

Struguri bio, cum se pot transforma sâmburii în făină sau ulei? Făina de semințe este un produs natural valoros cu multe proprietăți și face parte din produse bio.

Aceasta este mărunțită ușor și fără aditivi sau alte tratamente chimice din ce rămâne după presarea la rece.

Din acest procedeu se realizează uleiului de sâmburi de struguri, un alt produs la fel de bun.

Ca rezultat, o făină din sâmburi de struguri bio sau un ulei din sâmburi de struguri bio are un conținut ridicat de fibre, aproximativ 56,5%.

De asemenea, mai cuprinde și polifenoli naturali, fiind fără gluten.

Cum ar trebui să utilizați corect făina de struguri bio pentru a beneficia de ingredientele sale naturale?

Făină de struguri bio pentru coacere

Făina de sâmbure de struguri nu conține gluten în mod natural.

Acesta este motivul pentru care nu poate fi utilizată 100% la coacerea tradițională. Aluatului i-ar lipsi consistența.

Cu toate acestea, făina de sâmburi de struguri bio poate fi utilizată într-o varietate de moduri.

De la produse de patiserie până la paste, fie că sunt sărate sau dulci.

Adăugarea de făină din sâmburi de struguri face pâinea asemănătoare cu cele integrale.

Pentru aluaturi dulci, făina de struguri se potrivește deosebit de bine cu prăjiturile de ciocolată, nuci și fructe.

Ar trebui să înlocuiți pur și simplu 7-10% din cantitatea de făină din rețetă cu făină din sâmburi de struguri.

În aceste condiții vă puteți bucura de gustul special al sâmburilor de struguri.

Desigur, făina de la struguri poate fi folosită și ca ingredient în rețetele speciale fără gluten.

Făină din sâmburi de struguri sub formă de „superaliment”

De câțiva ani, superalimentul este tendința nutriției sănătoase și naturale.

Superalimentele sunt alimente de origine pur naturală și vegetală.

Acestea au o varietate de ingrediente valoroase care ne pot ajuta să ne menținem o dietă echilibrată.

Făina din sâmburi de struguri face parte din această listă, la fel ca alte pulberi super-alimentare.

Aceasta poate fi amestecată în sucuri sau piureuri, musli sau iaurt.

Folosiți-o ca topping delicios, de exemplu, în combinație cu nucile pe fulgii de ovăz și terci.

Făina poate fi folosită și ca supliment alimentar

Mulți oameni doresc să facă ceva bun pentru corpul lor.

În această situație, folosesc suplimente alimentare pentru un plus de susținere în situații deosebit de stresante.

Gama de suplimente alimentare produse în mod industrial este imensă și deseori confuză.

Mulți consumatori aleg să cumpere făină din sâmburi de struguri ca supliment alimentar.

Făina din struguri bio este o modalitate excelentă și naturală de a obține polifenoli și alte substanțe fitochimice.

Poate fi luată pur (aproximativ 1 linguriță pe zi într-un smoothie sau suc) ori sub forma unor capsule.

Capsulele din sâmburii de struguri pot conține peste 90% din făina valoroasă a strugurilor.

În funcție de producător, vin îmbogățite cu vitamina C, zinc ori seleniu.

Făină din sâmburi de struguri bio pentru animale

Pentru cei mai buni prieteni ai noștri, făina din sâmburi de struguri e un plus special ca supliment alimentar.

Variante de produse din sâmburi de struguri sunt aprobate oficial ca hrană pentru animale de către autorități.

Cei mai buni prieteni ai omului se pot bucura de ingrediente valoroase.

Pur și simplu amestecați puține granule din sâmburi de struguri sau făină în mâncarea uscată, în fiecare zi.

În funcție de preferințe, animalelor le place să aleagă varianta granulată deoarece au ceva de ronțăit.

Întrebări despre sâmburii de struguri și posibilele utilizări

Sâmburii de struguri și tot ceea ce se poate face din ei sunt o necunoscută pentru mulți.

Încercăm să transmitem o parte din cunoștințele noastre prin următoarele întrebări și răspunsuri.

1. Ce înseamnă de fapt OPC?

Abrevierea OPC înseamnă proantocianidine oligomerice.

Acestea sunt substanțe vegetale secundare ce apar în mod natural în plante.

Pot fi atribuite grupurilor de flavanoli și polifenoli.

În plante, OPC oferă protecție naturală împotriva radiațiilor UV, condițiilor climaterice și infestărilor.

Compusul vegetal secundar OPC a fost descoperit în 1948 de Jacques Masquelier.

OPC este în mod constant subiectul cercetărilor științifice.

Se crede că are efecte antioxidante pozitive asupra organismului uman.

Revendicarea conținutului OPC nu este totuși permisă de legislația alimentară.

În plus, definiția științifică a OPC nu a fost clarificată în mod oficial.

Există opinii diferite cu privire la componentele care aparțin OPC și care nu.

Această situație face dificilă compararea informațiilor OPC de la diferite produse de pe Internet.

Respectivele variante prezentate online se pot baza pe diferite metode și cerințe de analiză.

Unde este legătura dintre OPC și produsele din sâmburi de struguri bio?

Sâmburii de struguri și, prin urmare, produsele din sâmburi de struguri conțin în mod natural OPC.

Acest OPC se găsește în principal în componentele solide ale sâmburilor de struguri.

Prin presarea mecanică la rece a uleiului din sâmburi de struguri se separă uleiul ca o componentă lichidă.

Partea solidă rămasă se transformă în granule și făină din sâmburi de struguri.

Uleiul din sâmburi de struguri bio este deosebit de convingător prin vitamina E și acizii grași polinesaturați.

Conform analizelor de laborator, făina și granulele din sâmburi au o proporție mare de OPC.

Prin urmare, sunt un extract OPC realizat în mod natural.

Se pot mânca sâmburii de struguri bio în variantă crudă?

Sâmburii de struguri sunt cumpărați ca material de umplutură sau pentru decorațiuni.

Acești sâmburi din struguri se folosesc ca materie primă pentru ulei și făină.

Vreți să ronțăiți sâmburii de struguri bio sau să îi puneți în musli? O puteți face fără nicio ezitare!

De ce culoarea și mirosul diferă de la an la an și în funcție de origine?

Sâmburii de struguri sunt produse pur naturale care nu pot fi standardizate.

Producția se desfășoară în mod natural, fără utilizarea de aditivi, conservanți sau amelioratori de aromă.

În consecință, există fluctuații naturale cauzate de vremea din anul cultivării.

Tot aici putem include amestecul soiurilor de struguri, natura solului etc. în produsele finite.

Astfel, variațiile diferitelor proprietăți sunt intenționate și de dorit.

Acestea disting produsele naturale în mod semnificativ de unele standardizate, industriale.

Care este diferența dintre produsele convenționale și cele organice?

Practica de fabricație pentru produsele convenționale și pentru produsele organice este identică.

Aceasta se desfășoară în mod natural, fără a utiliza aditivi, conservanți sau amelioratori de aromă.

Singura diferență constă în materia primă utilizată.

Sâmburii de struguri pentru produsele ecologice provin din viticultura organică.

Pe de altă parte, cei pentru produsele convenționale sunt din viticultura tradițională.

Înapoi sus