Sari la conținut
Regulile jocului de Poker Hold’em

Regulile jocului de Poker Hold’em

Jocul de poker este foarte popular in intreaga lume si bineinteles si printre jucatorii romani. Desi este un joc de noroc, la poker printr-o strategie bine pusa la punct, inspiratie si experienta dobandita dupa multe ore de joc poti ajunge sa fii un jucator foarte bun si sa iti cresti sansele de reusita.

In cele ce urmeaza iti prezint regulile principale ale jocului de poker Hold’em, astfel ca daca vrei sa incepi sa il joci sa detii informatiile de baza.

Ce este Poker Hold’em?

Jocul de poker este disponibil in mai multe variante, Poker Texas Hold’em fiind insa de departe cea mai populara versiune. Chiar si la cele mai importante turnee de poker se joaca varianta No Limit de Poker Hold’em, asadar este esential sa cunosti regulile acestui joc.

In cele ce urmeaza iti prezint cum se joaca Poker Texas Hold’em, insa de asemenea despre acest subiect mai multe informatii gasesti in acest articol.

Exista mai multe versiuni de Texas Hold’em. Acestea difera prin mizele acceptate, dupa cum urmeaza:

  • Limit Hold’em – exista o limita prestabilita a pariurilor ce pot fi plasate.
  • No Limit Hold’em – jucatorii pot miza orice suma doresc, in functie de jetoanele pe care le au la dispozitie.
  • Pot Limit Hold’em – se poate paria orice suma pana la valoarea pot-ului.
  • Mixed Hold’em – este o combinatie intre Limit si No Limit, rundele desfasurandu-se alternant.

Care sunt regulile la Texas Hold’em Poker?

Fiecare participant primeste initial 2 carti de joc intoarse cu fata in jos. De-a lungul jocului dealerul va aseza inca 5 carti pe masa, cu fata in sus, vizibile pentru toti jucatorii.

Aceste 5 carti poarta denumirea de “carti comune” si se vor aseza in 3 etape: prima data se asaza 3 carti (flop), in a doua etapa o carte (turn) si apoi inca o carte (river).

Scopul jucatorilor este de a obtine cea mai buna mana posibila formata din 5 carti. Aceasta mana se poate obtine folosind una, doua sau niciuna din cele 2 carti personale.

Ordinea in care jucatorii primesc cartile si le vine randul sa faca o actiune este data de un semn numit “buton”, iar jocul decurge in sensul acelor de ceasornic.

Pentru ca jocul de poker sa aiba o miza, initial trebuie plasate 2 pariuri. Astfel, primii 2 jucatori din stanga butonului vor plati “small blind” si “big blind”, iar ulterior jocul continua cu rundele clasice: preflop, flop, turn si river.

Plateste valoarea big blindului

In runda de preflop primul jucator ce trebuie sa actioneze este cel din stanga celui care a platit anterior big bling. Optiunile lui sunt call (plateste valoarea big blindului), raise (mareste miza in limitele acceptate) sau fold (renunta la carti si se retrage din mana respectiva).

In cadrul flop sunt asezate de catre dealer 3 carti de joc cu fata in sus. Pe langa cele 3 actiuni amintite anterior, la aceasta runda jucatorii au si varianta “check”, adica “paseaza” actiunea la urmatorul jucator, asta in cazul in care inaintea lor nu a fost plasat un pariu.

La fiecare runda, parierea continua pana cand toti jucatorii activi la masa au depus sume egale la pot (sau de exemplu cand toti au dat “check”).

Ulterior urmeaza turn si river, doua faze ale jocului in care dealer-ul mai asaza cate o carte pe masa, iar regulile sunt aceleasi ca in etapele precedente.

Daca in urma celor 4 runde de joc la masa au ramas mai multi jucatori, atunci se intra in etapa finala, numita “showdown”, acolo unde jucatorii ramasi isi arata cartile de joc si se stabileste astfel castigatorul pot-ului. Daca 2 sau mai multi jucatori au maini de aceeasi valoare, atunci acestia impart premiul.

Înapoi sus