Sari la conținut
Descurcarea părului, 8 sfaturi de la experți pentru fiecare tip de păr

Descurcarea părului, 8 sfaturi de la experți pentru fiecare tip de păr

Descurcarea părului, 8 sfaturi de la experți pentru fiecare tip de păr. Descurcarea nu trebuie să fie un efort sau o încercare dureroasă.

Chiar și cei cu părul ușor încurcat și creț pot ușura procesul cu produse și instrumente potrivite. Așadar, data viitoare când te duci să-ți scapi părul de încurcături, amintește-ți cele de mai jos.

S-ar putea să vă economisiți dureri de cap și câteva fire citind acest articol de blog.

1. Folosiți un protector fizic pentru descurarea părului

Poate sună ca un sfat evident, dar pentru a vă desface părul folosiți produse pentru descurare. Acestea pot varia de la spray-uri până la forumule mai cremoase.

Nu, nu trebuie să fie comercializate ca soluții pentru descurarea părului pentru a îndeplini sarcina. Acestea acoperă părul cu un strat ușor și hidratant.

Oferă nutrienți și emolienți, dar și o peliculă de protecție. În aceste condiții, sunt mai puține șansele de a se provoca daune în timpul pieptănatului.

2. Găsiți peria potrivită pentru tipul de păr

Nu toate periile de păr sunt create în mod egal sau pentru același scop! Nu ar trebui să le tratezi ca pe un monolit. Descurcarea părului este un prim exemplu în acest sens.

Există perii foarte specifice la care ar trebui să ajungeți pentru a face treabă bună. Iată câteva dintre tipurile noastre preferate de perii de păr:

  • perii cu dinți largi. O opțiune clasică pentru orice tip de păr. Sunt mai bune pentru a desface noduri, deoarece nu se vor prinde și nu vor trage părul prea tare;
  • perii umede. Aceste perii sunt special concepute pentru descurarea părului la duș. De asemenea, preferatele stiliștilor în saloanele de coafură;
  • perii tip paletă. Pentru părul drept, o perie simplă tip paletă va fi suficientă.

3. Folosiți degetele pentru descurcarea părului

O perie pentru descurcarea părului este probabil cel mai bun pariu pentru descurcarea generală. Cu toate acestea, atunci când un nod scapă de sub control, puneți instrumentul jos.

Puteți folosi degetele pentru a descurca încet problema. Degetele tale au capacitatea de a trece prin nod și de a intra în colțuri. Mai degrabă decât de a trece direct prin el cu un instrument.

Evitați să abordați încurcăturile într-un mod agresiv cu un pieptene sau o perie. Pulverizați un spray special direct în încurcătură și masați ușor cu degetele pentru a se slăbi.

Este posibil să trebuiască soluții suplimentare pentru descurcarea părului. De exemplu, produse cosmetice pe bază de balsam, dacă vă îndreptați spre duș.

Continuați să masați cu degetele până când nodul se desface.

4. Începeți de la vârfuri și continuați spre bază în descurcarea părului

Un sfat pe care probabil l-ați auzit de câteva ori, dar merită repetat pentru cei din spate. Nu periați niciodată de la rădăcină spre vârf!

Sau cel puțin nu descurcați niciodată părul de la rădăcină spre vârf. Începeți încet din partea de jos, ridicându-vă și rezolvând problemele în timp ce avansați.

Începând de la rădăcină și folosind mișcări bruște ajungeți la fire rupte.

5. Folosiți accesorii din mătase pentru a preveni încâlcirea părului

Cel mai bun mod de a vă descurca părul este evitarea situației, în primul rând. Pentru a face acest lucru recomandăm accesorii din mătase și satin.

Abordarea este cea mai importantă atunci când dormim. Dormi pe o pernă de mătase sau din satin, materiale care permit părului să alunece. De exemplu, pe măsură ce te întorci în pat în timp ce dormi.

Mătasea și satinul previn fricțiunea, țesăturile netede ajutând la păstrarea uleiurilor naturale ale părului.

De asemenea, puteți folosi șnururi și eșarfe de mătase în timpul zilei pentru a vă prinde părul. Vă vor lăsa în mod ideal cu mai puține noduri decât legăturile sau accesoriile tradiționale.

6. Aflați când trebuie să abordați descurcarea părului în funcție de tip

Având în vedere că părul are atât de multe variabile, nu există sfaturi unice. Caz elocvent? Când să pieptănați părul. Pentru o lungă perioadă de timp am crezut că trebuie să mă piaptăn  când părul este uscat.

Acest lucru se datorează faptului că părul umed este umflat și mai fragil, predispus la întindere și rupere. Părul este foarte elastic când e ud. Pentru cele cu părul drept, acest sfat poate fi urmat.

Este mai bine să vă descurcați părul când e uscat în loc de umed.

Dar pentru cele cu bucle? Este mai bine să ne descurcăm firele la duș cu o mulțime de balsam. Nu vă descurcați niciodată buclele când firul de păr este uscat.

Curățați scalpul și părul în apă caldă pentru a îndepărta murdăria, transpirația și acumularea de produse. Mai apoi, clătiți și aplicați balsamul.

Folosiți un balsam hrănitor pentru a îndrepta și mai ușor părul. Practicați răbdarea, fiți blânde cu părul și folosiți degetele și/sau un pieptene cu dinți largi.

7. Păstrați părul hidratat pentru ca descurcarea să fie mai eficientă

Acesta este un sfat simplu despre întreținerea zilnică a podoabei capilare. Hidratantele de păr pot întări firele dvs. cu emolienți, substanțe nutritive și vitamine.

În aceste condiții, părul devine mai ușor de manevrat și mai rezistent.

În plus, adesea ajută la etanșarea cuticulei, ceea ce va împiedica părul să se deterioreze. În cele din urmă, părul care este hidratat devine și mai puțin fragil. Deci, chiar dacă se încurcă, nu se va rupe la fel de ușor dacă îl veți peria.

8. Păstrează un program regulat de tundere

Daunele generează daune. Când firele și capetele tale sunt zdrențuite și despicate, ești mai predispusă ca situația să se înrăutățească. Și celelalte fire de păr pot avea de suferit ca urmare a acestui fapt!

Experții recomandă cel puțin patru tunsori pe an sau trimestrial, în funcție de necesități. Tunderea este importantă. Oprește vârfurile despicate să înainteze în susul părului și să deterioreze mai mult firele.

Pentru servicii de marketing și link building vă invităm să intrați în contact cu noi!

Înapoi sus