Shisha, care sunt părțile componente și cum trebuie asamblată

Shisha, care sunt părțile componente și cum trebuie asamblată. V-ați întrebat vreodată din ce este compusă o narghilea? Să descoperim !

Shisha: ghid pentru începători

Sunteți complet nou în ceea ce înseamnă o narghilea? Aveți probleme la configurarea celei mai recente achiziții? În acest articol de blog am pregătit cel mai recent ghid despre narghilea.

Chiar și pasionații care depanează o problemă au nevoie din când în când de o reîmprospătare. E important să știm ce face fiecare accesoriu dintr-o narghilea și cum funcționează împreună.

În acest mod poți înțelege întregul concept care duce la sesiuni de fumat mai bune, în viitor. Așezați-vă și citiți mai departe pentru a vă bucura de cei mai mari nori și cea mai îndrăzneață aromă de shisha.

Piesele esențiale care compun o shisha

Tot ce ai nevoie pentru a începe cu noua ta narghilea. O modalitate excelentă de a verifica de două ori dacă toate piesele esențiale au fost incluse.

Vezi dacă ai comandat accesorii narghilea necesare pentru a configura o sesiune ca la carte! Pentru informații mai detaliate despre accesorii, tutun aromat și cărbuni narghilea accesați shishamaster.ro.

Să intrăm în părțile esențiale ale unei shisha și să vedem împreună ce fac.

1. Corpul de narghilea

Fără corpul de narghilea, nu există narghilea. Tuburile pot fi realizate din mai multe materiale, dar sunt de obicei din oțel inoxidabil pentru a evita coroziunea și gusturile nedorite.

Vorbim despre o piesă importantă ce transportă fumul creat prin coacerea shisha până la apa din vază. Odată fumul filtrat de apă, acesta se ridică înapoi într-o altă zonă din corp care se conectează la un orificiu de furtun și furtunul de narghilea.

Tubul vine, de obicei, cu un orificiu de furtun atașat și o supapă de eliberare a presiunii.

2. Vasul de apă/baza shisha

Ceea ce ar putea fi confundat cu o vază de flori de sticlă este baza pentru tubul de narghilea. De obicei, din sticlă sau acril, vasul se conectează la partea inferioară a tubului de narghilea.

Reține apa pentru filtrarea și răcirea fumului din narghilea înainte de a-l inhala prin furtun.

3. Creuzet

Shisha trebuie să stea undeva și acel undeva este creuzetul de narghilea. Bolurile vin în multe forme, dimensiuni și materiale, dar toate sunt menite să facă un singur lucru.

Să rețină tutunul aromat și să-i permită să se coacă, astfel încât să puteți inhala vaporii. Creuzetul este, de obicei, din lut, fiind poziționat deasupra tubului, cu shisha în interior și folie cu cărbuni fierbinți deasupra.

3. Furtunul pentru shisha

Un furtun de narghilea poate schimba cu adevărat modul în care arată și se fumează dintr-o narghilea. Destinate a fi folosite pentru a inspira fum filtrat din vas, furtunurile vin în multe stiluri, culori și materiale.

Alegeți între piele tradițională, silicon modern și multe altele. Furtunul se introduce în orificiul destinat din tubul de narghilea cu ajutorul unei garnituri din cauciuc.

4. Garnitura din cauciuc

Garniturile din cauciuc sunt utilizate pentru a conecta fiecare parte din narghilea cu etanșare maximă. Un accesoriu esențial într-o narghilea dacă vă doriți nori mari și o shisha aromată.

Pentru a atașa creuzetul, furtunul și vasul la corpul de narghilea sunt necesare aceste garnituri. Fiecare are montare diferită și folosește o garnitură specială.

5. Tava

Un loc convenabil pentru a vă așeza cleștele de narghilea sau pentru a vă păstra cărbunii fierbinți atunci când nu îi folosiți.

Tava a fost concepută mai întâi pentru a depozita excesul de cenușă din cărbunele ars. Astfel, tava se așează pe tubul  de narghilea chiar sub creuzet. De obicei, este încorporată pe o margine a tubului.

6. Supapa de presiune

Ca parte a corpului ce compune o narghilea, supapa de eliberare a presiunii include un mic rulment cu bile din metal sau plastic. Acesta conectează o cale respiratorie atunci când fumătorul inhalează și permite trecerea aerului.

De asemenea, ajută fumătorul de narghilea să elibereze fumul aspru din baza de narghilea pentru a face loc vaporilor proaspeți de shisha.

7. Tutunul shisha

Evident, shisha este o necesitate. Aroma și fumul provin din acest amestec simplu de tutun, glicerină, miere și aditivi aromatizanți. Pe măsură ce tutunul și glicerina se coc, produc fum sau vapori care se deplasează prin narghilea.

Disponibil ca tutun puternic, cu frunze brune, tutun blond mai deschis, shisha pe bază de plante, fără tutun, printre altele.

8. Cărbune

Cărbunele pentru narghilea este folosit pentru a încălzi și a coace shisha. Acest lucru vaporizează glicerina și creează fum și aromă. Opțiuni de nucă de cocos naturală sau cărbune pe bază de lemn, precum și cărbuni ușori convenabili.

După ce ați aprins complet cărbunele de narghilea, așezați-l deasupra unui creuzet pentru a începe să fumați!

9. Folie de narghilea

Folia de aluminiu este utilizată pentru a acoperi creuzetul și a separa cărbunele de tutunul shisha. În acest mod, acel tutun nu se va arde.

Folia de narghilea permite căldura să se distribuie pe partea superioară a creuzetului pentru a coace shisha în mod uniform. Puteți utiliza, de asemenea, un suport metalic de cărbune în locul foliei de aluminiu pentru narghilea.

Cum trebuie să configurați o narghilea

Pasul 1: Asamblați tubul, supapa de eliberare a presiunii, vasul și furtunul: testați fluxul de aer

Porniți fiecare sesiune de narghilea cu un test al fluxului de aer. Verificați dacă tubul de la shisha se află în stare de funcționare. Asamblați tubul cu supapa de eliberare a presiunii inclusă, asigurându-vă că rulmentul cu bile este în interior și se mișcă liber.

Conectați tubul la vas și apoi atașați furtunul la narghilea. Asigurați-vă că fiecare parte din narghilea este sigură. În timp ce acoperiți partea superioară a tubului de narghilea cu mâna, inspirați din furtun.

Ar trebui să obțineți foarte puțin sau nimic, ceea ce înseamnă că aveți o narghilea etanșă. Dacă primiți aer, verificați garniturile pentru o fixare sigură.

Pasul 2: Umpleți vasul de narghilea cu apă

Odată confirmat fluxul de aer, desprindeți vasul și umpleți-l cu apă. Atunci când e reconectat, apa trebuie să acopere aproximativ 3 cm din tija introdusă. Reconectați în siguranță vasul de narghilea cu o garnitură de cauciuc.

Acum este un moment bun pentru a pune și tava pe tubul de narghilea.

Pasul 3: Pregătiți un bol shisha

Shisha poate fi ambalată într-un creuzet de narghilea prin multe tehnici diferite. Acestea pot fi afectate de tipul de tutun și de stilul creuzetului.

Pentru acest articol de blog vom folosi o metodă normală de pregătire. Funcționează pentru majoritatea mărcilor și vaselor de tutun shisha.

Se amestecă shisha în interiorul vasului cu glicerină și arome. Umpleți creuzetul și bateți ușor tutunul până când este realizată o uniformitate.

Acoperiți bine creuzetul cu folie specială de narghilea. Securizați marginile din jurul creuzetului. Folosiți o scobitoare pentru a face găuri în folie și a crea fluxul de aer.

În cele din urmă, așezați creuzetul umplut deasupra tubului.

Pasul 4: Aprinderea cărbunelui pentru narghilea

În funcție de stilul de cărbune de narghilea pe care îl aveți, aceștia se pot dovedi a fi foarte diferiți. Aprindere non-rapidă, cărbunele natural trebuie încălzit pe aragaz. De obicei ne putem folosi de un arzător electric pentru cărbune.

Puneți 2-3 cărbuni pe arzător până când o parte se aprinde, apoi răsuciți până și cealaltă parte arată la fel. Odată ce întregul cărbune este aprins, așezați-l deasupra foliei de narghilea, uniform în jurul exteriorului creuzetului.

Cărbunele cu aprindere rapidă necesită mult mai puțin timp și poate fi aprins folosind o brichetă sau un chibrit. Pur și simplu țineți cărbunele cu clești la flacără deschisă, rotind până când este aprins complet.

Așezați cărbunele deasupra foliei pentru narghilea.

Pasul 5: Fumat fericit!

Odată ce totul este pregătit, acordați-i un minut să se încălzească. Dacă începeți să trageți pufuri imediat, nu va fi plăcut. Așteptați 4-5 minute pentru ca tutunul de shisha să se coacă și să producă fum.

Mai apoi, bucurați-vă de aromele îndrăznețe de shisha!

Cărbunii încep să se transforme în cenușă sau să se stingă? Fumul și aroma se disipează? Mișcați și rotiți cărbunii în alt loc de pe creuzet. Asigurați-vă că accesați shishamaster.ro pentru toate nevoile dvs.!

Sunteți în căutarea unor oferte link building pentru o campanie eficientă de marketing online? Tot ce trebuie să faci e să intri în contact cu noi. Multe companii SEO oferă link building, însă noi ne diferențiem prin rezultate notabile din trecut.